Specialistklinik Danderyds Sjukhus Specialistklinik Danderyds Sjukhus

Specialistklinik Danderyds Sjukhus

Välkommen till TRDS Specialistklinik Danderyds Sjukhus. TRDS är en privat specialistklinik inom ortodonti, eller tandreglering, och pedodonti, eller högspecialiserad tandvård för barn och ungdomar. Kliniken är ansluten till Försäkringskassan och har landstingsavtal.

Vårt mål är att erbjuda dig som patient den bästa behandlingen inom tandreglering och pedodonti, i kombination med den senaste tekniken och beprövad erfarenhet. Vi samarbetar också med flera ledande amerikanska företag inom osynlig tandställning, Invisalign.

Den 5:e december är det Digital Smile Awareness Day! 

Vad sägs om att få en bettsimulering och kunna se ditt slutresultat vid samma tillfälle hos oss på TRDS? Vår klinik har störst erfarenhet inom Invisalign i hela Sverige.

Den 5:e december kan du boka in dig för en konsultation hos en av våra högspecialiserade övertandläkare för bettsimulering och behandlingsförslag (värde 5000 sek). Ring för bokning på 08-7530210, eller mejla oss på info@trds.se.

Välkommen till Specialistklinik Danderyds Sjukhus

Våra behandlingar

Tandreglering

Ortodonti (tandreglering) betyder raka tänder. Med olika former av tandställningar kan olika bettfel behandlas utan att dina tänder påver...

Läs mer
Tandställning med Invisalign

Din behandling med Invisalign består av ett antal nästintill osynliga, avtagbara Aligners (skenor) som du varannan vecka byter till nya...

Läs mer
Tandställning på insidan

I samarbete med American Orthodontics har vi nöjet att presentera det senaste inom tandställningar på insidan av tänderna...

Läs mer
Tandställning med porslin/metall

För att uppnå den bästa och mest exakta tandställningen för ett perfekt leende sker detta med tandställning på utsidan av...

Läs mer
Efter behandling

Retentionsapparatur/stabiliseringsapparatur sätts in efter avslutad behandling. Form och utsträckning av stabiliseringsapparat bestäms av Din specialist...

Läs mer
Väntrummet

Rekommendationer

Edwin rekommenderar

Edwin von Krusenstjerna

Det roliga är att i början när min tandställning sattes på tänkte jag att det här kommer bli ett, om inte flera, långa år.
Men saken är den att om man möts av läkare som Atousa och Anahita så blir det inte längre särskilt tråkigt att gå till... tandläkaren. Det blir mer personligt och man lär känna varandra bättre.
Detta är viktigt för att jag som patient ska känna mig trygg samt att tiden går fortare när man har roligt.

Läs mer
Maja rekommenderar

Maja Adersten

Jag hade länge funderat på att skaffa tandställning. Eftersom jag är verksam inom arbetslivet fanns det ett motstånd av kosmetiska skäl.
Jag hörde talas om tandställningar som inte syns och började undersöka ett flertal kliniker. Efter ett antal... klinikbesök som inte kändes rätt bokade jag en tid hos Anahita och Atousa på Tandregleringen vid Danderyds Sjukhus (TRDS). Där fick jag ett personligt bemötande, varmt omhändertagande – och en bra magkänsla.
Anahita och Atousa berättade vad jag kunde förvänta mig, vilka alternativ som kunde passa mig och hur processen skulle se ut.
Behandlingen var smidig och varje besök på TRDS var en trevlig stund. Idag är jag extremt nöjd med mina tänder. Resultatet är bättre än vad jag hade förväntat mig – och jag får ofta komplimanger om min tänder.

Läs mer

Hitta till oss

Hitta hit

Specialistklinik Danderyds Sjukhus, hus 50

Bil: E18 till Danderyds Sjukhus. På grund av den pågående renovering av Danderyds Sjukhus, åk mot Stockholms golfklubb (Kevinge), sedan följ den orangea skyltningen mot "personalparkering". Efter en krokig väg kan ni parkera bilen på parkeringsplatsen bredvid "stora personalparkeringen". Vi sitter på entreplanet i ett ljusbrunt tegelhus, hus 50 (administrationshuset).

Buss: Stig av bussen vid hållplats Danderyds sjukhus. Följ skyltning till huvudentré. Innan huvudentré sväng vänster. Till vänster om dig pågår renovering och uppbyggnad av den nya akuten. Följ vägen tills du ser ett brunt tegelhus. Vi finns på entréplanet i hus 50 (ett ljusbrunt tegelhus).

Tåg: Stig av t-bana Danderyds sjukhus. Gå av mot huvudentré. Efter uppgång, bör du ha huvudentrén i ryggen och svänga höger sedan höger igen. Sedan genom den stora byggarbetsplatsen. Följa vägen tills du ser ett brunt tegelhus. Vi finns på entréplanet i hus 50 (ett ljusbrunt tegelhus).

Om Oss

Kort om kliniken

TRDS Specialistklinik startades 2010 av systrarna Anahita Ehrenblad och Atousa Wikström. Här arbetar vi med högspecialiserad och estetisk tandreglering på vuxna, ungdomar och barn. Vårt mål har sedan starten varit att erbjuda den vård som vi själva skulle vilja få eller ge till våra närmaste. Valet av högkvalitativ och väl beprövad vård är en självklarhet för oss på TRDS Specialistklinik.

Idag har kliniken expanderats och vi erbjuder även pedodonti – högspecialiserad barn- och ungdomstandvård. Pedodontisterna Maria Jarkander och Nina Monsef Johansson tar väl hand om alla våra barnpatienter, med allt från komplicerad barntandvård till barn med olika behandlingssvårigheter.

Våra medarbetare

Anahita Ehrenblad

Övertandläkare/ Ortodontist

Anahita Ehrenblad är specialist inom ortodonti/tandreglering, med grundexamen som allmäntandläkare och en specialistexamen från Karolinska Institutet. Hon har varit specialist inom ortodonti sedan 2002, och har även en utbildning från Harvard i USA. Dessutom har hon tagit kurser i estetisk tandvård, lingual tandreglering och tandreglering för barn/ungdomar. Med sin mångåriga erfarenhet och spetskompetens inom området bidrar Anahita till att du som patient hos oss får ta del av en högkvalitativ vårdupplevelse, där du kan känna dig helt trygg i alla lägen.

Anahita Ehrenblad

Atousa Wikström

Övertandläkare/ Ortodontist

Atousa Wikström är specialist inom ortodonti/tandreglering, med grundexamen från Karolinska Institutet och specialistexamen från Eastmaninstitutet. Atousa har arbetat med tandreglering sedan 2005. Dessutom har hon tagit flera odontologiska kurser inom estetisk tandvård, Invisalign samt lingual tandreglering. Atousa har många års erfarenhet och spetskompetens inom tandreglering, vilket bidrar till att du som patient får en vårdupplevelse av högsta kvalitet, där du kan känna dig helt trygg i alla lägen.

Atousa Wikström

Maria Jarkander

Övertandläkare/ pedodontist

Maria Jarkander är pedodontispecialist. Maria har sin grundexamen från Karolinska Institutet och specialistexamen från Eastmaninstitutet. Hon har även en bred erfarenhet av barntandvård och tar emot remisser för barn och ungdomar. Hon har en gedigen erfarenhet av att arbeta med tandvårdsrädsla, traumatandvård, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som autism och ADHD och mycket mer. Maria arbetar med sedering med Midazolam och lägger stor vikt vid det psykologiska omhändertagandet av både patient och förälder. Hon har ett nära samarbete med andra specialister och utför alltid högkvalitativ tandvård.

Maria Jarkander

Nina Monsef Johansson

Övertandläkare/ pedodontist

Nina Monsef Johansson är specialist inom pedodonti, med grundexamen från Karolinska Institutet och specialistexamen från Eastmaninstitutet. Hos oss tar Nina hand om barnpatienterna som är i behov av kirurgiska ingrepp, som till exempel retinerade hörntänder, komplicerade extraktioner, frenulumectomi och mesiodens.

Nina Monsef Johansson

Ammie Pethrus

Ortodontiassistent

Ammie Pethrus är utbildad ortodontiassistent som tidigare har arbetat för American Orthodontics och har lång erfarenhet inom ortodonti och privattandvård. Ammie har under åren genomgått många odontologiska kurser inom olika tandregleringsmetoder och Invisalign. Tillsammans med våra specialister kommer Ammie att ta hand om dig under din tandregleringsbehandling, från det första mötet tills du blir av med tandställningen.

Ammie Pethrus

Jenny Stensell

Tandhygienist, specialiserad inom ortodonti

Jenny Stensell har en grundexamen som tandhygienist och en medicinsk kandidatexamen i odontologisk profylaktik från Karolinska Institutet. Hon har också gått flera kurser inom Invisalign och tandreglering. Jenny kommer du att träffa under din ortodontiska behandling och dina hygienistbesök.

Jenny Stensell

Lotta Delén

Klinikkoordinator

Lotta Delén är vår klinikkoordinator som är tandsköterska i grunden och har lång erfarenhet inom tandvården. Hon har dessutom arbetat i många olika roller och sammanhang i dentalbranschen. Lotta hanterar mycket av administrationen på kliniken och möter dig alltid med ett glatt leende i receptionen när du kommer till oss.

Lotta Delén

Yvonne Olsson

Pedodontitandsköterska

Yvonne Olsson är en rutinerad barntandsköterska som är specialiserad inom oralkirurgi på barn. Hon tar hand om våra barnpatienter tillsammans med pedodontist Nina Johansson Monsef. Yvonne har tidigare jobbat på specialistkliniken Handen Eastmaninstitutet och barntandvård ligger henne varmt om hjärtat.

Yvonne Olsson

Kontakt

Telefon: 08-75 30 210

E-post: info@trds.se

Adress

182 88, Stockholm

För kollegor

Information för kollegor

Efter att du skickat in dina uppgifter kommer du att bli kontaktad av oss.